Ajankohtaista

Kesytä stressi
Luento 1,5 – 2 tuntia

Stressi on huono isäntä, mutta hyvä renki, jos se pysyy terveellisissä rajoissa ja oikeissa mittasuhteissa. Valitettavan usein se ei kuitenkaan nykymaailmassa pysy. Epätervettä stressiä voi oppia hallitsemaan, tai ainakin hillitsemään, mutta sen eteen on tiedostettava muutama tärkeä asia, sekä nähtävä hieman vaivaa.

Tällä luennolla opit:

  • mitä stressi oikeastaan on?
  • miksi me stressaamme nykyisin niin paljon?
  • mitä eroa on terveellä ja epäterveellä stressillä?
  • mitä resilienssi on ja miten se liittyy stressinhallintaan?
  • miten resilienssiä voi kasvattaa tietoisesti

Luennolla tehdään myös muutamia havainnollistavia, helppoja harjoituksia.

Luennon hinta 800 € + alv 24%


Muutoksen anatomia ihmisen mielessä
– miten toimit peloista huolimatta?
Luento n. 1 tunti

Luennossa käydään muutoksen anatomia läpi aivotieteellisesti, mutta helpposelitteisesti ja havainnollistaen. Siinä selviää miten me voimme kohdata tietoisesti muutoksen ja onnistua siinä, vaikka pelkäämme.

Luento on kannustava ja auttaa ihmisiä kohtaamaan haasteita itsevarmemmin.

Luennon hinta 600 € + alv 24%


Kirja elämänmuutoksesta ilmestyi elokuussa 2016

EtukansiElämänmuutos – 11 tositarinaa ihmisistä käännekohdissa
Mirva Mäki-Petäjä ja Ville Kormilainen
Kustannusosakeyhtiö Kosmos
ISBN 978-952-7144-08-4

Joskus elämänmuutos tulee yllättäen, kuten vakava sairaus tai lottovoitto. Joskus taas elämänmuutos on pystyttävä tekemään itse, kuten irtisanoutuminen tai elämäntapojen korjaaminen. Tämä kirja auttaa selviämään yllättävästä tilanteesta, antaa voimaa ja itseluottamusta hallittuun muutokseen.

Lisäksi kirjassa on 11 rohkean ihmisen oma tarina. Joukossa ovat mm. väkivaltaisesta suhteesta eroon päässyt Ninni, kroonisesti sairastunut kuulantyöntäjä Conny Karlsson sekä hänen masennuksesta kärsinyt, koulukiusattu avovaimonsa Celinda Byskata, pankinjohtajasta räppäriksi siirtynyt Spekti, kissakahvilan perustanut Pasi Nikkinen, entinen miljonääri Jaakko Rytsölä, ylipainosta eroon päässyt Hanna Hyypiä, kiihkouskovaisessa perheessä lapsuutensa elänyt Anne Karilahti, syöpien kanssa elämään joutunut Tiina, reippaan tytön syndroomasta eroon päässyt Erja sekä alkoholin jättänyt Ville Kormilainen.

Tarinat vaihtelevat järkyttävän traagisista kohtaloista huimiin menestyksiin, mutta lopulta kaikki ovat kasvutarinoita. Vaikeissakin olosuhteissa voi oppia elämään, ja toisaalta oman elämän voi ottaa haltuun omilla valinnoillaan.

”Tämä on selkeästi erilainen elämänmuutoskirja. Se auttaa lukijaa havaitsemaan, miten monenlaisia elämänmuutoksia ihmiset käyvät läpi. Useat self help -kirjat kiinnostavat etupäässä naisia, mutta uskon tämän kirjan puhuttelevan myös mieslukijoita. Suosittelen kaikille, jotka haluavat avartaa ajatteluaan ja ottaa rohkeita askeleita kohti muutosta.”
– Marjo-Kaisu Niinikoski
henkinen valmentaja, toimittaja-kirjailija, satutäti
Valkoisen Kissan Maailma

Voit ostaa kirjan täältä:

suomalainen.com
adlibris.com

Kirja mediassa

#elämänmuutoskirja


Esimerkkejä menneistä kursseista ja luennoista:

Onnistunut elämänmuutos -viikonloppukurssi

”Mirvan koulutus oli viihtyisä ja innostava. Omaa elämää ja uskomuksia tuli mietittyä monipuolisesti. Koulutuksen päättyessä kädessä oli konkreettinen suunnitelma, jota on harjoitusten ansiosta helpompi lähteä toteuttamaan”.

Heidi, järjestelmäkonsultti

”Osallistuin Mirvan Onnistunut elämänmuutos -kurssille kesällä 2016. Kurssilla oivaltamani asiat sekä oppimani taidot ovat olleet oleellinen osa muutoksessani,
joka on edennyt yllättävänkin nopeasti: aloitan uudessa työssä ja haasteissa pian.
Näin jälkikäteen koen saaneeni kurssilta ennen kaikkea itseluottamusta, rohkeutta ja positiivista asennetta sekä kärsivällisyyttä tavoitella uusia asioita ja nähdä elämän pieniä iloja.”

Tapio, tutkimusinsinööri

Kurssilla teet sukelluksen omaan sisimpääsi, tutustut alitajuntaasi ja kartoitat omia tavoitteitasi tarkemmin. Saat välineitä luoda konkreettinen suunnitelma kohti unelmaasi ja otat jo ensimmäiset askeleesi kohti haluttua muutosta.

Valmennuksen myötä kehität itsetuntemustasi ja opit johtamaan itseäsi kohti tavoiteta. Samalla rohkeutesi kasvaa ja opit ymmärtämään mieltäsi ja sitä, miten voit kesyttää sen palvelemaan paremmin sinua ja onnellista elämää.


Uskalla loistaa!
– 12 askelta onnistuneeseen elämänmuutokseen

Tämä luento on tarkoitettu sinulle, joka

  • Haluat oppia pysähtymään ja kuuntelemaan itseäsi rauhassa
  • Haluat oppia mielesi toiminnasta neurotieteen näkökulmasta ja ymmärtää näin paremmin itseäsi
  • Haluat kuulla, mitä ovat 12 askelta onnistuneeseen elämänmuutokseen
  • Haluat tietää, miten pienistäkin asioista onnistunut elämänmuutos voi koostua
  • Haluat oivaltaa, että elämänmuutoksen ei tarvitse olla pelottavaa ja että sinäkin pystyt muutokseen

Onnistunut elämänmuutos -kesäleiri 

Kurssilla kartoitat valmennuksessa oman elämäntilanteesi ja muutoksesi tarpeet sekä asetat konkreettiset tavoitteet muutoksellesi. Rakennat käytännönläheisen muutospolun itsellesi, jota sinun on helppo lähteä kulkemaan.

Leirillä saat keinoja hallita omaa muutosprosessiasi, pysyä suunnitelmassasi sekä toteuttaa sen ilman tarpeetonta stressiä. Saat mukaasi tietoa ja materiaalia, joka auttaa sinua uudella polullasi.