Luennot & Kirja

Kesytä stressi 1 – 1,5 tuntia

Stressi on huono isäntä, mutta hyvä renki, jos se pysyy terveellisissä rajoissa ja oikeissa mittasuhteissa. Valitettavan usein se ei kuitenkaan nykymaailmassa pysy. Epätervettä stressiä voi oppia hallitsemaan, tai ainakin hillitsemään, mutta sen eteen on tiedostettava muutama tärkeä asia, sekä nähtävä hieman vaivaa.

Tällä luennolla opit:

  • mitä stressi oikeastaan on?
  • miksi me stressaamme nykyisin niin paljon?
  • mitä eroa on terveellä ja epäterveellä stressillä?
  • mitä resilienssi on ja miten se liittyy stressinhallintaan?
  • miten resilienssiä voi kasvattaa tietoisesti

Luennolla tehdään myös muutamia havainnollistavia, helppoja harjoituksia.


Muutoksen anatomia ihmisen mielessä
– miten toimit peloista huolimatta?

1 – 1,5 tuntia

Luennossa käydään muutoksen anatomia läpi aivotieteellisesti, mutta helpposelitteisesti ja havainnollistaen. Siinä selviää miten me voimme kohdata tietoisesti muutoksen ja onnistua siinä, vaikka pelkäämme.

Luento on kannustava ja auttaa ihmisiä kohtaamaan haasteita itsevarmemmin.


Kirja elämänmuutoksesta ilmestyi elokuussa 2016

EtukansiElämänmuutos – 11 tositarinaa ihmisistä käännekohdissa
Mirva Mäki-Petäjä ja Ville Kormilainen
Kustannusosakeyhtiö Kosmos
ISBN 978-952-7144-08-4

Joskus elämänmuutos tulee yllättäen, kuten vakava sairaus tai lottovoitto. Joskus taas elämänmuutos on pystyttävä tekemään itse, kuten irtisanoutuminen tai elämäntapojen korjaaminen. Tämä kirja auttaa selviämään yllättävästä tilanteesta, antaa voimaa ja itseluottamusta hallittuun muutokseen.

Lisäksi kirjassa on 11 rohkean ihmisen oma tarina. Joukossa ovat mm. väkivaltaisesta suhteesta eroon päässyt Ninni, kroonisesti sairastunut kuulantyöntäjä Conny Karlsson sekä hänen masennuksesta kärsinyt, koulukiusattu avovaimonsa Celinda Byskata, pankinjohtajasta räppäriksi siirtynyt Spekti, kissakahvilan perustanut Pasi Nikkinen, entinen miljonääri Jaakko Rytsölä, ylipainosta eroon päässyt Hanna Hyypiä, kiihkouskovaisessa perheessä lapsuutensa elänyt Anne Karilahti, syöpien kanssa elämään joutunut Tiina, reippaan tytön syndroomasta eroon päässyt Erja sekä alkoholin jättänyt Ville Kormilainen.

Tarinat vaihtelevat järkyttävän traagisista kohtaloista huimiin menestyksiin, mutta lopulta kaikki ovat kasvutarinoita. Vaikeissakin olosuhteissa voi oppia elämään, ja toisaalta oman elämän voi ottaa haltuun omilla valinnoillaan.

”Tämä on selkeästi erilainen elämänmuutoskirja. Se auttaa lukijaa havaitsemaan, miten monenlaisia elämänmuutoksia ihmiset käyvät läpi. Useat self help -kirjat kiinnostavat etupäässä naisia, mutta uskon tämän kirjan puhuttelevan myös mieslukijoita. Suosittelen kaikille, jotka haluavat avartaa ajatteluaan ja ottaa rohkeita askeleita kohti muutosta.”
– Marjo-Kaisu Niinikoski
henkinen valmentaja, toimittaja-kirjailija, satutäti
Valkoisen Kissan Maailma

Voit ostaa kirjan täältä:

suomalainen.com
adlibris.com

Kirja mediassa

#elämänmuutoskirja