Vieraskynästä: Välitilinpäätökseni by Erja Järvelä

Elämänmuutos – 11 tositarinaa ihmisistä käännekohdissa –kirjassamme on myös Erja Järvelän tarina. Hänen tarinansa on useille naisille tuttu. Erja oli ennen se reipas tyttö, joka selvisi yksin aivan kaikesta. Hän ei ajatellut, että voisi pyytää apua tai tehdä elämällään jotain aivan muuta, kuin mitä toiset häneltä odottivat. Erja tuli tarinassaan pisteeseen, jossa kaikki vanha sai mennä, myös juristin työ. Hänen uudesta elämästään tuli varsin erilainen ja tänä päivänä hän työskentelee kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentajana.

Erja kirjoitti vieraskynänä Liekki Blogiin omasta välitilinpäätöksestään.

Kiitos Erja ❤

Mirva

Välitilinpäätökseni by Erja Järvelä

erja-jarvelaJoskus elämässä on tarve tehdä tilinpäätös asioille, jotka ovat olleet ja menneet. Tarinoille, joilla olemme määrittäneet itseämme, ympäristöämme ja läheisiämme. Ajatuksille, jotka eivät ole vahvistavia tai rakkaudellisia. Tunteille, joista voi päästää irti ihan kokonaan.

Sain tehdä täydellisen välitilinpäätöksen 50-vuotisjuhlani kynnyksellä, kun Mirva ja Ville hakivat sopivia ihmisiä elämänmuutos-kirjaansa. Olin käynyt siihen astisen elämäni tarinaa jo aika monelta kantilta läpi, löytänyt kipupisteitä ja parantanut niitä. Siksi minusta tuntuikin luontevalta jakaa se kirjassa, kokonaisena, loogisena jatkumona ja antaa sille viimein piste. Lopullisesti.

Toivon sydämestäni, etten loukkaa ketään tarinallani. Se on kuitenkin vain minun tarinani, minun kannaltani nähtynä, omien kasvukipujeni kautta kerrottuna. En usko loukkaavani, koska tänä päivänä koen, että kaikki ympyrät ovat sulkeutuneet. Minun on helppoa hengittää ja elää menneisyyteni kanssa, joka on sopivasti läsnä tänäkin päivänä, vaivaamatta lainkaan.

Kultainen kirja

”Kultainen kirja on se, minkä me itse itsellemme kirjoitamme, alusta loppuun, sivu sivulta. Vaikuttaen itse omaan elämäämme aktiivisesti.”

Andien alkuperäiskansojen ajatusmaailmassa kaikilla ihmisillä on niin kutsutut hopeinen ja kultainen kirja. Ne ovat elämämme kirjoja. Hopeinen kirja on se, johon synnymme, ja johon meidän elämäntarinamme on jollain tavalla valmiiksi kudottu, erilaisin säikein. Voimme taaplata sitä tyytyväisenä ja ihmetellä, miksi meille sattuu aina samantyyppisiä asioita. Miksi meitä koetellaan aina tietynlaisilla vaikeuksilla. Voimme jopa kokea olevamme uhreja elämässämme niin, että emme osaa todella edes kosketta sitä, omaa elämäämme. Vaikuttamisen sijaan me ulkoistamme itsemme niistä haasteista, joita meille tarjotaan selvitettäviksi oman itsemme kanssa.

Kultainen kirja on se, minkä me itse itsellemme kirjoitamme, alusta loppuun, sivu sivulta. Vaikuttaen itse omaan elämäämme aktiivisesti. Elämänmuutos-kirjan ilmestymisen jälkeen, minut valtasi tunne, että nyt on minun aikani alkaa kirjoittaa omaa kultaista  kirjaani. Pohjatyö on nyt tehty ja hopeinen kirja on juonineen ja karmoineen jollakin tavalla suljettu Elämänmuutos-kirjan kansiin.

Nyt on tullut aikani nauttia siitä toisesta puolesta elämääni, toteuttaa itseäni puhdistetulta pöydältä ja luoda uudet tarinat, onnelliset loput ja unelmat näkyviksi. Kirjoitan nyt kultaista kirjaani, luoden vahvan tahtotilan elämäni suunnasta, ja nähtäväksi jää mitä tapahtuu yhteistyössä universumin kanssa.

erjan-merikuvaEn osaa kuvitella juurikaan konkreettisempaa tapaa päästää vanhasta irti, kuin mitä minun kohdallani on tässä käynyt. Olen onnellinen, että sain kertoa tarinani kirjaan. Enkä usko, että se oli sattumaa.

Toivon, että tarinani voisi rohkaista ihmisiä, jotka painivat samantyyppisten asioiden kanssa, kuin minä aikoinani.

Itselleni onni on tässä ja nyt.

Golden book, you are on!
❤ Erja


Liekki blogi keskittyy mielenharjoittamiseen valmennuksellisten teemojen ja ajankohtaisten asioiden kautta.

Mirva Mäki-Petäjä on Liekki Coaching Oy:n omistaja ja yrittäjä, esikoiskirjailija, mentaalivalmentaja, LCF Life Coach®, Neuro Coach ja Mindfulness Coach.

EtukansiElämänmuutos – 11 tositarinaa ihmisistä käännekohdissa -kirja julkaistiin 10.8.
Tilaa kirja:

Adlibris tästä.

Suomalainen tästä.

Booky tästä.